Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Presserum

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Karsten Suhr
  Formand
  T: +45 33307936
  M: +45 4028 0027
  E: 
  Twitter

  Søren T. Lodahl
  Sekretariatschef
  T: +45 33307929
  M:  +45 29617520
  E: 
  Twitter

  Simone Dalsgaard
  Kommunikationsansvarlig, Chefkonsulent
  T: +45 33307927
  M: +45 60771719
  E: 
  Twitter

  Seneste nyheder

  For 10. år i træk sætter Skanderborg Realskole fokus på FN's Verdensmål, og det er blevet en tradition at invitere politikere til at tale om emnet og svare på de spørgsmål, som eleverne har. For der er åbnet op for, at eleverne også kan stille spørgsmål om politikernes arbejde og holdninger til andre emner . Det er nemlig også et mål at give eleverne lyst til og mod på demokratisk deltagelse.
  Naturfag og lærerengagement. Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet engagerede og dygtige lærere i fagene fysik/kemi, biologi, geografi og matematik. Ole Grevald og Caroline Matthiasen fra den private Skt. Josefs Skole, Roskilde, har fået prisen for enestående arbejde med at motivere eleverne for naturfag og for innovativt at udvikle skolens science-talenthold.
  Anvendelsesorienteret undervisning. Galleri Skovhuset ved Søndersø har givet elever fra Marie Kruses Gymnasium frie hænder til at lave en udstilling med egne og andres værker under temaet "Iscenesættelse og identitet".
  Samfundsansvar. Der må tænkes i anderledes løsninger, for at Jordens ressourcer ikke bliver brugt op. Under titlen ”Fremtidens frø” er bæredygtighedsugen på Lyngby private Skole i fuld gang. Det overordnede mål for ugen er at give eleverne viden om - og samtidig give dem mulighed for at smage, lytte og dufte til - bæredygtig mad og miljøbesparende produktion.
  Inspiration: ”Jeg brænder for, at børn og unge lærer at begå sig på en ordentlig måde i vores samfund". Om baggrunden for en anderledes klasseaktivitet på den nationale trivselsdag.
  Demokratisk deltagelse. Inspiration. International undersøgelse viser, at danske unge indtager førstepladsen, når det handler om viden om demokrati, politik og samfundsforhold. Til gengæld bruger danske elever ikke deres viden til at deltage aktivt i demokratiet. Men nogle elever gør. Læs om 3.a. på Skanderborg Realskole og deres bestræbelser på at bevare en historisk bygning. #sætditaftryk