Presserum

T: +45 33307927
    M: +45 60771719

Seneste nyheder

Skoleforeningen Danmarks Private Skoler søger en ny fuldmægtig til sekretariatet, der skal varetage daglig rådgivning af skolernes ledelser, administrationer og bestyrelser. Rådgivningen indeholder bl.a. spørgsmål inden for overenskomster, statslige bestemmelser og øvrig lovgivning tilknyttet sektoren. Den nye fuldmægtig skal også holde oplæg til kurser for foreningens medlemmer m.fl.
    Nytiltrådte Skanderborg-borgmester Frands Fischer (S), klimaordfører Jens Joel (S) og formanden for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr svarede gladeligt på mange forskellige spørgsmål fra eleverne til ”Topmøde” på Skanderborg Realskole. Der var stor ros til eleverne fra de tre politikere.
    Danmarks Private Skoler er en forening for private grundskoler og gymnasiale uddannelser. Foreningen vil vise diversiteten blandt de danske private skoler i artikelserien ”Portræt af en skole”. Denne gang er vi i Nyker på Bornholm. Da kommunen lukkede byens folkeskole, gik Nyker-samfundet sammen og oprettede Bornholms Frie Idrætsskole. I dag holder skolen elever og lokalsamfund i bevægelse.
    Praktikerne omkring 10. klasse vil også have en stemme omkring 10. klasses fremtid og har derfor nedsat en alternativ ekspertgruppe (#ekspert10) til Regeringens ekspertudvalg. Gruppen består af 16 foreninger og organisationer fra fagforeningerne over skoleforeninger til forældre- og elevforeninger. Det alternative ekspertudvalgs formål er at bevare mangfoldigheden omkring 10. klasse.
    Samfundet er i konstant forandring. Det formes af dem, der lever i det. Men hvad hvis de ikke er klædt ordentlig på til det? På flere privatskoler har man indført et selvstændigt ”medborgerskabsfag” for at styrke den demokratiske dannelse. En af dem er Sct. Ibs Skole i Horsens.
    Det spirede af begejstring og fortællelyst i Kongens Mølle og den store sal, da elever fra Skorpeskolen, en privatskole nord for Helsingør, tog imod interesserede gæster til Design for Change-messen. ”Design for Change” er et verdensomspændende undervisningsprogram, hvor man gennem en proces på fire simple trin skal udvikle idéer og udføre projekter, der gør en forskel.