Presserum

T: +45 33307927
    M: +45 60771719

Seneste nyheder

"Talentudvikling i folkeskolen" fyldte meget omkring årsskiftet, da børne- og undervisningsministeren nedlagde en ny national enhed, der skulle understøtte undervisningen af talentfulde elever. Sorø Privatskole er en af de skoler, der har styrket talentindsatsen igennem flere år. De ser, at et fokuseret talentarbejde styrker alle på skolen - elever og lærere.
    En række private skoler er kostskoler med særligt fokus på udsatte børn og unge. VIVE har undersøgt, hvordan det går udsatte elever, der har været anbragt på kostskoler. VIVE har blandt andet analyseret, hvor mange tidligere anbragte unge, der er i uddannelse eller har gennemført en uddannelse, når de er 25 år. Sammenligningen falder på mange måder ud til kostskolernes fordel.
    I denne måned er der landsmesterskaber i DM i Fagene. Elever fra 7.-9. årgang skal dyste i dansk, matematik, engelsk, historie, biologi og i en tværfaglig holdkonkurrence. Men hvorfor vælger skoler at melde sig til? Det har to skoleledere svaret på.
    "Julen handler om at give". Det er et velkendt udtryk ved juletid. På Greve Privatskole har de valgt at gøre det til virkelighed. Her giver eleverne deres legetøj videre til trængte familier, så andre børn er sikret flotte julegaver. Skolen samarbejder med Dansk Folkehjælp, der inden jul sørger for at dele alle gaverne ud.
    Nyborg Friskole er en fri og privatskole, der er medlem hos foreningen Danmarks Private Skoler. Skolen bruger sin frihed til at tilpasse sin hverdag og undervisning til de børn, der går på skolen. For tiden har skolen i gang i et forløb, hvor der sættes fokus på følelser og kommunikation. Der ses allerede nu en udvikling blandt personale og elever.
    Danmarks Private Skoler er en forening for frie grundskoler og gymnasiale uddannelser. Skolerne er vidt forskellige. Foreningen ønsker at vise denne diversitet med ”skoleportrætter”. Denne gang: Skærbæk Realskole, en fri og privat skole, der blev oprettet af dansksindede i Nordslesvig for at styrke dansk kultur. I dag har skolen et globalt udsyn og ser grænseegnens tosprogethed som unik.