Presserum

T: +45 33307927
    M: +45 60771719

Seneste nyheder

Formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, deltog i Sorømødet, hvis tema pr. tradition ligger foreningen stærkt på sinde. I år havde Sorømødet nemlig fokus på dannelse i en global verden.
    Det er et bærende princip for den tradition, som private skoler er vokset ud af, at dannelse er en del af elevernes uddannelse. I anledningen af årets Sorømøde, hvor temaet er dannelse i en global verden genudsender foreningen sit indlæg om skolen i fremtiden, der blev bragt første gang i Årsberetningen 2016.
    På Folkemødet går vi i dialog om skole og uddannelse. Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier, er organisation for private grundskoler, gymnasier, HF og Studenterkurser over hele Danmark. På vores skoler har godt 65.000 elever deres daglige gang og undervisning. Vi udvikler muligheden for at drive frie skoler, der uddanner og danner børn og unge til fremtidens fællesskaber.
    Strukturelle vanskeligheder og færre flygtninge end forventet har betydet, at få flygtningebørn i dag er at findes på de private skoler. Forhandling af økonomi er en faktor, ligesom krav om volumen. Det er os magtpåliggende at få de sidste strukturelle vanskeligheder forhandlet på plads med Ministerium og kommunerne, siger @privateskoler
    Undervisningsminister Merete Riisager besøgte i går privatskolen Carolineskolen i København. Den jødiske skole var en del af den såkaldte Kundbypiges bombeplaner. Retten i Holbæk har kendt den 17-årige pige skyldig i anklager om at planlægge bombeangreb. Radikalisering kan have mange ansigter. Alle skoler bør overveje deres tilgang til problemstillingen.
    Undervisningsminister Merete Riisager (LA) og folketingsmedlem Carsten Bach (LA) besvarede gladeligt mange spørgsmål, da de deltog i Skanderborg Realskoles afslutning på Aktionsugen, hvor danske skolebørn sætter fokus på retten til uddannelse sammen med børn fra mere end 100 lande verden over. Skanderborg Realskole har deltaget i ”Hele verden i skole-kampagnen” i 9 år i træk.