Presserum

T: +45 33307927
    M: +45 60771719

Seneste nyheder

Danmarks Private Skoler er en forening for frie grundskoler og gymnasiale uddannelser fordelt over hele landet. Skolerne er vidt forskellige. Foreningen ønsker at vise denne diversitet med en artikelserie af ”skoleportrætter”.Denne gang er vi på Giersings Realskole en fri og privat skole i Odense. På skolen siger de: ”Vi er her for at lære, og vi er fælles om at hjælpe hinanden med det!”
    I Danmark er de frie skoler underlagt rammer og indholdskrav fra Staten. Men de frie skoler må i vid udstrækning selv definere, hvordan undervisningen skal foregå. Det stiller krav til skolerne om hele tiden at forholde sig til deres virke og tilgang. På Kochs Skole i Aarhus har de sat i gang i et forløb, hvor begrebet ”faglighed” er omdrejningspunkt.
    ​I går blev ”SEVERIN-PRISEN 2019: Den nationale pris for god, digital kommunikation fra frie skoler” overrakt til Fredericia Realskole. Skolen vinder prisen for en autentisk video, der fra et elev-perspektiv fortæller om niveaudelt undervisning. Videoen sætter tydeligt fokus på skolens inkluderende værdier og måden at drive fri skole på.
    I Skanderborg er en række aktører gået sammen i et projekt under overskriften ”Digital Tryg Skanderborg”. Projektet vil skabe digital dannelse og tryghed hos byens børn og unge og høster nu stor anerkendelse med nominering til Den Kriminalpræventive Pris 2019. Læs her, hvordan skoleleder fra Skanderborg Realskole, der har været initiativtager bag projektet, forholder sig dertil.
    Danmarks Private Skoler er en forening for frie grundskoler og gymnasiale uddannelser fordelt over hele landet. Skolerne er vidt forskellige. Foreningen ønsker at vise denne diversitet med en artikelserie af ”skoleportrætter”.Denne gang er vi på Privatskolen Nakskov, der er en gammel realskole fra 1850. Privatskolen vil sikre tryghed og en rød tråd i børnelivet. Se hvordan i portrættet.
    Finansminister Nicolai Wammen meddelte i går, i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, at regeringen trækker forslaget om at sænke de frie grundskolers koblingsprocent fra 76 til 71% fra 2021.