Presserum

T: +45 33307927
    M: +45 60771719

Seneste nyheder

Flere kostskoler er tilbud for anviste børn og unge, der har det svært. Skoleformen er udfordret, selvom den skaber mønsterbrydere. På baggrund af interview med forstanderen fra Ringe Kostskole, elevudtalelser og rapporter om emnet, går denne artikel ind og ser på, hvad der vanskeliggør forholdene for kostskolerne, og hvorfor skoleformen har succes i forhold til de elever, der vælger at gå der.
    Det er Spil Dansk Ugen. Giersings Realskole i Odense markerer denne landsdækkende begivenhed bl.a. ved at forlænge den daglige morgensang og sikre, at alle morgensangene lever op til Spil Dansks krav om at være danskproducerede. Skolen samarbejder desuden med andre frie og private skoler i Odense for at hylde dansk musik i netop denne uge.
    Støtteforeningen for Nørre Aaby Realskole, Frk. Ellas Portemonnæ, er opkaldt efter skolens grundlægger. Næsten alle skolens forældre er medlemmer, og i fællesskab sørger de for, at alle har råd til lejrskoleophold, skolepenge og elektronisk udstyr til brug i undervisningen.Sekretariatet for Danmarks Private Skole har talt med skoleleder Carsten Krag om støtteforeningens vigtighed og succes.
    ​Skt. Josefs Skole, en privatskole i Roskilde, åbnede i anledningen af den landsdækkende Naturvidenskabsfestival dørene op for et storstilet arrangement, som H.K.H. Prins Joachim deltog i. Skolen har over de seneste år formået at skabe en helt særlig naturfaglig kultur.
    Foreningen Danmarks Private Skoler besøgte i dag Bagsværd Kostskole og Gymnasium sammen med folketingsmedlem Jacob Mark (SF). Omdrejningspunktet var en dialog om de private gymnasiers særlige muligheder og vilkår. Samtalen handlede også om ønsker om friere rammer, om bedre sammenhæng i uddannelsesforløbet, fremtidens kompetencer og rammebetingelserne for ungdomsuddannelserne i det hele taget.
    Socialt ansvar. Private Skoler. Inspiration. Netop afgået skoleleder Bent Gangelhof fortæller om sit værdisæt og syn på skole. Et syn på skole, der har sat sit aftryk på ikke bare Nyborg Friskole, men på de private skoler i det hele taget.