Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Bliv en del af Ny Nordisk Skole: Ny ansøgningsrunde i 2015

  30. oktober 2014
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Institutioner på hele 0-18-års-området får nu igen chancen for at blive en del af det landsdækkende udviklingsnetværk med over 360 institutioner.

  Vær med til at udvikle, hvordan vi i fællesskab kan gøre børn og unge endnu dygtigere uanset baggrund ved at arbejde ambitiøst, eksperimenterende og undersøgende på tværs af institutions- og faggrænser. Den 5. januar 2015 åbnes for tredje år i træk for ansøgninger til Ny Nordisk Skole.

  Fra den 5. januar til den 27. februar 2015 er det igen muligt at blive en del af Ny Nordisk Skole (NNS). Ansøgningsmaterialet til denne tredje ansøgningsrunde offentliggøres i november 2014 på uvm.dk og nynordiskskole.dk.  Vi, Danmarks Privatskoleforening, opfordrer vores skoler til at være med.

  Der er desværre ikke så mange af privatskolerne, der deltager i Ny Nordisk Skole. Det er en skam, for man lærer meget af og hos hinanden ved deltagelse i det tværgående forandringsprojekt for uddannelsessystemet i Danmark. Med afsæt i danske og nordiske værdier udfordres den pædagogiske og læringsmæssig praksis og gennem samarbejde i netværk, videndeling og udvikling af egen pædagogisk praksis arbejder institutionerne for, at alle børn og unge bliver så dygtige, de kan – uanset social baggrund.

  Det var en dejlig dag, da foreningen i maj deltog i præsentationen af et NNS-projekt på Skt. Josefs Skole i Roskilde, der i et års tid har samarbejdet med en kommunal folkeskole og et lokalt gymnasium om undervisningen. Undervisningsminister Christine Antorini deltog i arrangementet og havde mange spørgsmål til eleverne, der fremviste forskellige eksempler på gode forløb – bl.a. et meget fint brobygningsforløb.

  Skoleleder ved Skt. Josef Skole Thorsten Dyngby sagde om samarbejdet; ”Det har ført til øget vidensdeling, hvilket inspirerer og giver mod på at afprøve nye undervisningsformer. Vigtigst af alt kommer samarbejdet mellem lærere og forskere også eleverne til gode, da de bliver præsenteret for varieret og virkelighedsnær undervisning”.

  Skoler, der er interesserede i at komme med i Ny Nordisk Skole, kan med fordel starte arbejdet allerede nu. At være en del af Ny Nordisk Skole kræver blandt andet, at man er en del af et netværk, hvoraf mindst en institution skal være forskellig fra de andre. De fleste institutioner danner selv nye netværk lokalt, men der er også mulighed for løbende at indtræde i et eksisterende NNS-netværk ved at kontakte NNS-sekretariatet eller en NNS-institution i jeres nærområde.

  Ønsker du at vide mere om Ny Nordisk Skole, hvilke muligheder det giver at komme med, og hvad det kræver, finder du relevant information på nynordiskskole.dk. (red. 2019: hjemmesiden eksisterer ikke mere).