Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Livlig debat ved De Frie Grundskolers arrangement på Folkemødet

  13. juni 2014
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Danmarks Privatskoleforening deltager med de øvrige foreninger for de frie grundskoler på Folkemødet på Bornholm. Foreningernes arrangement – en paneldebat med titlen ”Sofavalg eller skolevalg” blev gennemført her til formiddag. En debat med fokus på demokrati – fælleskaber og skolevalg.

  Det blev en rigtig fin og spændende debat. Clement Kjersgaard styrede debatten i sædvanlig sikker stil, og der var mange spørgsmål fra de tilhørende.

  Anders Morgenthaler, tegner, forfatter og instruktør - nok er mest kendt for tegneserien Wulffmorgenthaler – repræsenterede forældre på frie grundskoler i paneldebatten. Hans budskab var klart: Hvorfor er der den opfattelse, at når man som forældre vælger en fri grundskole, så fravælger man samfundet – fællesskabet? Tvært imod er det i den grad foreneligt med viljen til det store fællesskab.

  Formand for Danmarks Privatskoleforening Kurt Ernst glædede sig over den livlige debat: ”De frie grundskolers arrangement på Folkemødet blev et manifest af, at de små fællesskaber tæller i det store fælleskab. Det er jo en af de mest udbredte fordomme om privatskolerne, at de er med til at ødelægge sammenhængskraften, men tværtimod er de private – frie grundskoler med til at styrke sammenhængskraften i samfundet, fordi små stærke fællesskaber som de frie grundskoler styrker det store fællesskab – samfundet”.

  Kurt Ernst tilføjer: ”Vi tror jo netop på, at det er en stor værdi for samfundet, at en gruppe forældre selv tager ansvaret for undervisningen af deres egne børn. I Danmark har forældre en grundlovssikret ret til selv at vælge en alternativ skole til deres barn. Og det kæmper vi for at holde fast i med udgangspunkt i skolefriheden, forældreretten og mindretalsretten!”.  "Synes om" os på Facebook og følg med!