Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Udtræksfag: Ekstra mulighed for at tilmelde sig forcensurprojektet i engelsk, biologi og geografi

  25. april 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Vi har modtaget denne meddelelse fra prøvkontoret:

  Til skolens leder og prøveansvarlige i engelsk, biologi og geografi

  Tak for de mange tilmeldinger til forcensurprojektet. Der har været stor interesse for at tilmelde sig, og der er nu nok  tilmeldte i dansk læsning og retskrivning samt matematik.

  Der er stadig plads til at tilmelde sig forcensurprojektet i udtræksfagene engelsk, biologi og geografi. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vil derfor tilbyde, at skoler nu også kan tilmelde sig forcensurprojektet i engelsk, biologi og geografi efter udtrækket er offentliggjort mandag 25. april, og dermed give jeres elever en rigtig god mulighed for at forberede sig til den rigtige prøve.I Forcensurprojektet anvender vi følgende tidligere 9. klasses maj-afgangsprøver, hvorfor det er en forudsætning for at kunne deltage i forcensur, at eleverne IKKE er bekendt med disse opgavesæt fra terminsprøver eller andre afholdte prøver:

  Engelsk (her anvender vi de skriftlige afgangsprøver fra maj 2014 og 2015 til forcensurprøverne)

  Biologi (her anvender vi de skriftlige afgangsprøver fra maj 2014 og 2015 til forcensurprøverne)

  Geografi (her anvender vi de skriftlige afgangsprøver fra maj 2014 og 2015 til forcensurprøverne)

  Det er hensigten, at forcensurprøverne i udtræksfagene skal afvikles inden de rigtige prøver, og af hensyn til indsamling af data skal resultater fra de rettede forcensurprøver sendes til DAMVAD Analytics senest den 4. maj. 2016. Det er desuden hensigten, at skolerne skal kunne nå at modtage autentiske prøvesæt til brug for forcensurprøven enten den 27. eller 28. april 2016. Derfor er fristen for tilmelding fastsat til mandag 25. april kl. 16

  Som tak for indsatsen vil Styrelsen for Undervisning og Kvalitet gerne invitere alle deltagende lærere til et afsluttende seminar i København den 7. oktober 2016, hvor vi fortæller mere om prøver og fastlæggelse af omsætningstabeller.De lærere, der indsender prøveresultater for de afholdte forcensurprøver, vil samtidig være med i en konkurrence, hvor klassen kan vinde billetter, turpas og transport frem og tilbage til Tivoli (København) eller Tivoli Friheden (Aarhus). Samtidig udarbejder Damvad Analytics et digitalt retteark til brug for både forcensurprøven og afgangsprøven (kun de papirbaserede), så det er enkelt og overskueligt for lærerne at indsende prøveresultaterne.Efter aftale med skolelederen kan lærere i engelsk få udbetalt vederlag som særlig censor svarende til det vederlag, som censor modtager for retning af opgaver for den pågældende klasse. Tilmelding foretages til:

  Engelsk:  

  Biologi:   

  Geografi:  


  Med venlig hilsen
  Casper Morell Ris
  Specialkonsulent