Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

"Historie har en enorm dannelsesmæssig værdi" - vinder af undervisningspris fra privatskole

  3. maj 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Vinder af Politikens Undervisningspris er Carina Forsberg Nielsen fra privatskolen Ingrid Jespersens Gymnasieskole

  "Historie har en enorm dannelsesmæssig værdi. Hvis man udvikler en historiebevidsthed, så får man en meget større forståelse for den tid, vi lever i nu. Det tror jeg, der er sindssygt meget brug for i verden. Faget kan give en helt særlig indsigt, som eleverne kan bruge resten af deres liv

  - for historielærer, Carina Forsberg Nielsen, er det vigtigt, at eleverne skal kunne se et formål med den undervisning, de får. Hun inddrager bl.a. rollespil som metode til at motivere eleverne. Eleverne har fx. kæmpet for arbejderrettigheder og løst Cubakrisen. Tilgangen til undervisningen handler bl.a. om at gøre noget, der kan virke abstrakt for eleverne, mere konkret.

  "Det vigtigt at åbne historien op, så de får nogle billeder af, hvordan det har været en gang. Med rollespil skal de selv tage stilling til historien. De skal tage nogle valg, påtage sig en rolle og forestille sig, hvordan det har været. Det er deres valg, der fører historien videre frem", siger Carina Forsberg Nielsen. 

  Læs Folkeskolens interview og artikel om prisvinderen her: http://www.folkeskolen.dk/587012/hovedvinder-startede-tredje-verdenskrig-med-sin-8-klasse .

   

  Eleverne har fx. kæmpet for arbejderrettigheder og løst Cubakrisen. Tilgangen til undervisningen handler bl.a. om at gøre noget, der kan virke abstrakt for eleverne, mere konkret.