Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Minister: Privatskoler ikke kun for de få

  13. september 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • I et interview til Altinget Uddannelse, d. 13. september, siger Minister for Børn, Undervisning og Ligestilling, Ellen Trane Nørby:

  ”Det er en vigtig grundpille i vores samfund, at forældre frit kan vælge, om deres barn skal gå i folkeskole, friskole eller privatskole. Derfor er jeg uenig med 3F, når de foreslår, at man skal droppe tilskud til de frie grundskoler. Med reglerne for tilskud sikrer vi netop, at det frie skolevalg ikke kun er et privilegium for de få,” siger Ellen Trane Nørby i en kommentar på mail til Altinget.

  Hun henviser også til en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som i august fik megen medieomtale under overskriften:  ”Næsten hver 3. akademikerbarn går i privatskole.” Danmarks Privatskoleforening reagerede på omtalen ved at gøre opmærksom på, at tallene også kan læses på en anden måde: Hvert niende udsatte barn går i privatskole

  Ellen Trane Nørby ser også en væsentlig nuance i resultaterne fra analysen:

  ”Undersøgelsen viser blandt andet, at siden 2007 er andelen af familier, der vælger privatskole, steget mest for forældre, der højest har en kort videregående uddannelse og en grundskoleuddannelse."

  Stigningerne for disse to grupper af forældre er her henholdsvis 4,5 procentpoint og 3,6 procentpoint.

  Artiklen på Altinget Uddannelse