Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Klageinstans, hvis skolen ikke griber ind over for mobning

  10. oktober 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, vil præsentere et lovforslag, der fremover vil give elever og deres forældre mulighed for at gå til en klageinstans, hvis skolen ikke griber ind over for mobning.

  Klageinstansen skal ligge under Dansk Center for Undervisningsmiljø. Ifølge ministeren skal elever og forældre i første omgang indbringe sagen til kommunalbestyrelsen, hvis der er tale om kommunale institutioner, og til skolens bestyrelse, hvis det drejer sig om frie grundskoler og selvejende institutioner. Hvis forældre og elever ikke er tilfredse med kommunalbestyrelsen eller skolebestyrelsens afgørelse, kan sagen derefter køre videre til den nye klageinstans.

  Klageinstansen skal ifølge forslaget have mulighed for at komme med påbud til skoler og uddannelsesinstitutionerne, og i sidste ende kan der tilbageholdes tilskud eller uddeles tvangsbøder.

  Karsten Suhr, formand for Danmarks Privatskoleforening, siger om forslaget: ”Der er ikke nogen, der i alvor vil sige, at de ikke er interesseret i at forhindre mobning. Vi ved, at mobning kan have store personlige og samfundsmæssige konsekvenser. Vi ved, at trivsel er afgørende for den enkeltes velbefindende og er nært koblet til læring og udvikling. Men vi er bekymrede for det forslag, der her foreligger.”

  Læs hele Danmarks Privatskoleforenings pressemeddelelse om forslaget i foreningens presserum