Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Søg midler til at styrke indsatsen for højtbegavede elever

  15. november 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Talenter og højtbegavede elever i grundskolen og på ungdomsuddannelser får ekstra støtte med ny pulje på otte millioner kroner. Pengene skal både gå til at styrke elevernes trivsel og sikre, at de bliver udfordret fagligt.

  Ny pulje skal støtte den faglige og sociale indsats til de elever, som er særligt kloge eller har særlige talenter. Undersøgelser viser, at der rundt omkring i klasserne i grundskolen og på ungdomsuddannelserne er elever, der savner udfordringer, keder sig og ikke yder de præstationer, de har potentiale til. Det kan betyde, at de måske heller ikke får en uddannelse, som svarer til deres evner. International forskning viser, at de højt begavede elever profiterer af en særlig tilrettelagt undervisning, også selv om det kun er nogle få timer om ugen.  Det skal den nye pulje, som er åben for ansøgninger, være med til at sikre.

  Puljen kan  søges af folkeskoler via kommuner, frie grundskoler, frie fagskoler, efterskoler og deres foreninger, udbydere af ungdomsuddannelser, organisationer med særlig kendskab til udvikling af talenter i uddannelsesmæssig sammenhæng, professionshøjskoler og universiteter samt selvejende institutioner inden for den offentlige forvaltning.

  Der kan søges om midler til at udvikle nye tiltag og indsatser rettet mod talentfulde elever, højtbegavede elever og elever med særlige forudsætninger. Det kan være turbo- og talentudvikling, hvor eleverne får målrettet undervisning uden for klassen nogle timer om ugen eller deltager i talentcamps. Der kan også søges om midler til tiltag, der understøtter et målrettet, vidensbaseret og struktureret arbejde med undervisning af talenter og højt begavede elever i grundskolen og ungdomsuddannelser. Det kan for eksempel være ved, at viden om, hvordan talenter og højtbegavede elever identificeres, og hvordan skoler og uddannelser bedst muligt tager højde for elevernes særlige behov for læring, bliver omsat til praksis og kommer eleverne til gavn.

  Fakta
  Ansøgningsfristen for puljen er den 7. december 2016, kl. 12. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling giver svar på ansøgninger i december 2016.