Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Finanslovsforslag 2017

  18. november 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Finanslovsforslag for 2017 er netop i eftermiddag færdigforhandlet af regeringen og dens støttepartier. Den indeholder for de frie grundskoler en særdeles glædelig nyhed; koblingsprocenten hæves til 75%

  I den sammenhæng meddeleler formand for Danmarks Privatskoleforening, Karsten Suhr:

  ”Finanslov 2017 er nu på plads. Og noget overraskende er de frie skoler blevet tilgodeset og koblingsprocenten er for andet år i træk løftet – nu til 75%.

  Vi er således nu tilbage på den koblingsprocent, vi har haft som mål, nemlig 75. At vi allerede nåede det i år, er meget positivt, og er bl.a. et resultat af, at Danmarks Privatskoleforening sammen med de andre skoleforeninger lige siden genopretningsplanen blev vedtaget i 2010, konstant har arbejdet mod igen at få en balanceret tilskudsprocent.

  Den balance, der tidligere var mellem udgiften til folkeskolen og tilskuddet til de frie grundskoler er nu genoprettet.

  Det er godt at konstatere, at grundlovens §76 tages alvorligt, og at demokratiet ser de frie grundskoler som en integreret del af grundskolen – og at et rimeligt tilskud er forudsætningen for det frie skolevalg.”

   

  Beregning af tilskud for 2017

  Tilskudsberegneren vil blive opdateret når finansloven er endelig vedtaget. Det forventes at finanslovsforslaget for 2017 tredjebehandles og vedtages omkring 14. december 2016.