Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Gode resultater ved det første DM i fag

  3. februar 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Mere end 600 skoleelever fra hele landet mødtes fredag d. 3. februar i Aalborg til DM i Fag. Her skulle Danmarksmestrene i dansk, matematik og idræt findes.

  Det er første gang der afvikles et større mesterskab i skolens fag. Inden har eleverne deltaget i skolekvalifikationen på deres respektive skoler. 3. februar dystede de mod andre elever fra deres region, inden den endelige finale om eftermiddagen afgjorde, hvem der løb med titlen.

  Projektet er inspireret af DM i Skills på erhvervsskolerne. Formålet med DM i Fagene er at sætte fokus på fagligheden og den faglige udvikling hos eleverne under overskriften ”De stolte nørder”. DM i Fagene og mesterskaberne skal være med til at underbygge et læringsmiljø, hvor lysten til at dygtiggøre sig bliver opfattet positivt blandt eleverne. Bag initiativet står en lang række organisationer fra skoleverdenen, erhvervsliv, fagbevægelse og fritidslivet. Danmarks Private Skoler - grundskoler og gymnasier er en af disse initiativtagere. 

  Vi er stolte over repræsentanterne fra de private skoler: Danmarksmesteren i idræt, Tobias Nis Johannesen, 9. B på Rathlouskolen i Odder, Regional mester i Midtjylland i faget dansk, Therese Bundgaard, 9.B på Rathlouskolen i Odder, Regional mester i Sydjylland i faget matematik, Louis Carl Aagaard Schou, 8.A på Ida Holsts Skole i Svendborg, Regional mester på Sjælland i faget idræt, Ida Korsholm, 8.I på Skt. Josefs Skole i Roskilde.

  Vi håber, arrangementet vil vokse sig større med både flere deltagere og mesterskaber i flere fag.