Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Udvidet horisont i mødet med internationale elever

  18. maj 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • ”I en stadig mere forbundet verden er det essentielt, at vi klæder vores elever på med en solid dansk dannelse, parret med et globalt udsyn, hvor de forstår at knytte forbindelse og skabe forståelse på tværs af kulturer og landegrænser.”

  Sådan udtaler Ann Hansen, som er leder af internationale anliggender på Herlufsholm på baggrund af et gæstevisit. Herlufsholm Skole er en del af et internationalt skolesamarbejde, som opfordrer eleverne til at drage ud i verden for at opleve andre folkeslag og kulturer. I den forgangne uge var det dog Herlufsholm, der var vært for fem elever fra den schweiziske kostskole Aiglon College

  Stille refleksion

  Gæsterne fra Aiglon College tog turen til det sydsjællandske for at opleve, hvad det vil sige at gå på en dansk skole og for samtidigt at inspirere eleverne på Herlufsholm til meditationspraksis. Tre gange i løbet af ugen overtog eleverne fra Aiglon Herlufsholms morgensang. De indledte og afsluttede seancen med en såkaldt ”stille refleksion”, hvor man forsøger at få sine tanker til at være helt rolige, så man kan slappe af.

  På Aiglon College kommer der elever fra hele verden, og nogle af disse på et såkaldt scholarship, altså et betalt ophold. De tre besøgende scholars var James Okaro Juma fra Kenya, Fatima Afroze fra Pakistan og Henri Balla fra Albanien. Tre meget forskellige kulturer, der dog sameksisterer på fineste vis i de schweiziske alper.

  Overrasket over de danske elever

  De tre udenlandske elever blev inviteret ind i en af klasserne på Herlufsholm, hvor de deltog i undervisningen hele ugen. På den måde kunne de både opleve den danske undervisningspædagogik og samtidig prøve at være en del af en dansk kostskole. Det gjorde indtryk på dem. Henri Balla pointerede for eksempel, at han inden besøget havde hørt, at danskerne kunne være meget indelukkede og reserverede, så han var overrasket over den åbenhed og venlighed, der mødte ham blandt skolens elever.

  Det internationale perspektiv er vigtigt

  Det er ikke tilfældigt, at Herlufsholm takker ja til besøg udefra. En af skolens kerneværdier omhandler elevernes åbenhed over for deres omverden.

  Det var heller ikke nysgerrighed, der manglede hos eleverne, da de fik lov til at spørge ind til de besøgendes dagligdag og forhold. Mest overraskende for Herlufsholmeleverne var nok den store flid og motivation, de besøgende elever havde i forhold til deres skolegang, og hvor taknemmelige de var over alt, der blev dem skænket.

  ”Vores elever her på Herlufsholm får udvidet deres horisont i mødet med internationale elever fra hele verden. En god skole skal ikke kun uddanne, men også danne eleverne – et møde med stilheden, eftertænksomheden, og motiverede elever fra hele verden er med til at forberede vores elever til livet efter skolen”, siger Ann Hansen, leder af internationale anliggender på Herlufsholm.

  Kilde: Ritzau / Herlufsholm

  Foto: Herlufsholm