Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Igangværende trivselsmåling på gymnasierne sættes i bero

  8. januar 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Trivselsmålingen for gymnasiale uddannelser, som på nuværende tidspunkt er under afvikling, sættes midlertidigt i bero. 

  Den nationale trivselsmåling for folkeskoleelever* som forventelig skulle have været igangsat den 15. januar, er også  midlertidigt udsat.

  Dette oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse d.d.

  Beslutningen om at sætte trivselsmålingerne i bero, henholdsvis udsætte dem, er taget, da der er rejst tvivl om, hvorvidt der i forbindelse med trivselsmålingerne gemmes personfølsomme oplysninger i strid med lovgivningen.

  Ministeriet undersøger nu, om alt er, som det skal være.

  Data fra trivselsmålinger skal indsamles, så den enkelte elevs svar ikke kan identificeres, og formidling af resultaterne fra undersøgelserne skal ske på en måde, så det ikke er muligt at identificere den enkelte elevs besvarelse.

  Der kan forventes en nærmere præcision af reglerne. Nuværende vejledning og beskrivelse af anvendelsen af elevers besvarelser på den nationale trivselsmåling kan findes her:

  Gymnasiale uddannelser

  Folkeskole

   *Frie grundskoler  er ikke forpligtet til at gennemføre trivselsmålinger. Frie grundskoler kan vælge at bruge værktøjet  i perioden 1. april til 31. december. Det er  endnu ikke oplyst, hvilke konsekvenser stoppet af de obligatoriske trivselsmålinger vil have for "frivilligperioden".

   

  Trivselsmålinger sættes i bero:

  Pressemeddelelse