Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Inspiration: 3.g'ere har fået frie hænder på galleri

  22. marts 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Anvendelsesorienteret undervisning. Billedkunstelever fra 3.g på det private Marie Kruses Gymnasium har fået frie hænder til at udforme en kunstudstilling med egne og andres værker.

  Under temaet ”iscenesættelse og identitet” har eleverne udvalgt kunstværker og i det hele taget stået for kuratering i forbindelse med en udstilling - fra idé til fernisering. 

  Temaet for udstillingen skulle gerne favne både et yngre og et ældre publikum. Sara Refn, én af de ni billedkunstelever, der har deltaget i projektet, har til en pressemeddelelse udtalt:

  ”Det er et spændende emne, fordi det fylder noget gennem hele livet. Iscenesættelse taler meget til de unge, men identitet er også noget, man tænker over, når man bliver ældre”.

  Det er Galleri Skovhuset ved Søndersø, der har givet eleverne fra Marie Kruses Gymnasium frie hænder. Det er ikke første gang, at gymnasiet og galleriet indgår i et samarbejde, men første gang, at eleverne får lov til at planlægge en hel udstilling selv. Ifølge elevernes lærer, René Fanø Pedersen, bliver det en tand mere seriøst, når værkerne er anerkendte, og et rigtigt galleri stiller lokaler til rådighed. Han understreger:

  ”Det står ikke nogen steder, at vi skal ud af huset med billedkunstfaget. Men det er jo sådan noget, der virkelig rykker, hvis man vil noget med det her fag efter gymnasiet”.

  Der er fernisering den 23. marts. Læs mere her

  Fredag den 23. marts er der fernisering på Marie Kruse Gymnasiums udstilling "ISCENESÆTTELSE – IDENTITET".

  Ni billedkunstelever fra 3.g på Marie Kruses Gymnasium i Farum har i det sidste halve år arbejdet med et kurateringsprojekt og har i denne anledning fået lov til at gøre brug af Galleri Skovhusets Stensal.