Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Inspiration: ​Ildsjæle har skabt en tydelig naturfaglig kultur på skolen. Nu hædres de.

  9. april 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Lærere fra den private Skt. Josefs Skole i Roskilde er blevet hædret med Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris på 250.000 kr.

  Ole Grevald og Caroline Matthiasen, lærere på Skt. Josefs Skole, Roskilde, har fået prisen for deres enestående arbejde med at motivere elevernes glæde og nysgerrighed i naturfag og for at udvikle skolens science-talenthold mod nye innovative mål.

  Ved modtagelsen af prisen sagde Ole Grevald og Caroline Matthiasen: ”Vi fyldes med stolthed over at modtage prisen. Elevernes anerkendelse er benzinen til vores motor, men denne pris vil tilskynde os til at lægge os endnu mere i selen. Vi er drevet af et ønske om at udvikle unge, som får lyst - og ikke mindst kompetencer - til en ungdomsuddannelse og senere en naturfaglig uddannelsesretning, så de i fremtiden kan være med til at tegne Danmarks naturvidenskabelige profil på verdensplan.”

  Skaber interessen

  I undervisningen har Ole Grevald og Caroline Matthiassen mange udadrettede aktiviteter, og de tager eleverne med på virksomhedsbesøg og til laboratorieøvelser på de videregående uddannelser.

  De to lærere gør, hvad de kan for at skabe naturfaglig interesse blandt alle skolens aktører. De afholder bl.a. scienceshows for børnehaveklasserne og realiserer elevinitiativer, bl.a. en STEM-Club (Science, Technology, Engineering, Math).

  Ole Grevald og Caroline Matthiassen har sat skolens mange naturfaglige aktiviteter i system i et årshjul. De deler flittigt information om naturfaglige arrangementer blandt elever, forældre og kolleger. På elevintra og deres fælles blog deler de ugentlige sciencenyheder, forsøgsvideoer og nyheder om elevernes deltagelse i talentforløb og konkurrencer. De to lærere er også uddannende talentvejledere og hjælper deres lærerkollegaer med at spotte talent – også inden for flere fagområder på alle klassetrin.

  De understøtter den naturfaglige kultur

  Eksterne aktører får også glæde af de to læreres engagement. I forbindelse ”Science i Roskilde” på Roskilde Bibliotek, skaber Ole Grevald og Caroline Matthiasen rammer for, at skolens elever med forsøg og foredrag formidler deres glæde ved naturfag til unge og ældre.

  De to naturfagslærere har også, i samarbejde med studerende fra grafikeruddannelsen, indrettet rammerne på Skt. Josefs Skole, så de understøtter den naturfaglige kultur på skolen. En trappegang er omdannet til et sciencetårn med planetsystemet i loftet, og skolens indgangsparti er indrettet med logiske spil, som bliver benyttet flittigt af eleverne i frikvartererne.

  Pris målrettet dygtige lærere i naturfagene

  Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet engagerede og dygtige lærere i fagene fysik/kemi, biologi, geografi og matematik. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturfaglig undervisning i grundskolens udskoling.

  Med prisen hædres Ole Grevald og Caroline Matthiassen velfortjent for en ekstraordinær undervisningsindsats, der har bidraget til at opbygge en tydelig naturfaglig kultur på Skt. Josefs Skole.

  Læs mere om Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris