Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Persondataforordningen er trådt i kraft

  25. maj 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Med persondataforordningen, der nu er trådt i kraft, er der sat  fokus på skolernes anvendelse af IT, datastrømme og håndtering og deling af personinformationer.

  Databeskyttelsesforordningen, populært kaldet Persondataforordningen, er en EU-forordning, hvis formål er at styrke og harmonisere beskyttelsen af personoplysninger. Forordningen ses også ofte  omtalt som GDPR, baseret på forkortelsen af det formelle engelske navn: General Data Protection Regulation. Forordningen er formelt trådt i kraft pr. 25. maj 2018.

  Oversættelse til skoleverdenen

  Foreningen, Danmarks Private Skoler, har over det seneste år til halvanden iværksat et større arbejde med at oversætte persondatabestemmelserne til en skoleverden – dette arbejde er foregået i tæt samarbejde med de øvrige skoleforeninger. På den baggrund har foreningen informeret ved møder og rådgivet i, hvordan skolerne ruster sig til kravene.

  Som en del af arbejdet er der udarbejdet vejledninger til skolerne. Disse vejledninger kan findes på foreningens hjemmeside:

  Ansattes persondata

  Elever og forældres persondata

  Vejledning i EU´s persondataforordning

  Vejledningerne er lavet i henhold til EU’s persondataforordning. Justitsministeriet har endnu ikke færdiggjort arbejdet med visse vejledninger i fortolkning af forordningens regler på konkrete punkter. Der kan derfor forventes løbende opdateringer i materialet.

  Styr på data

  Personoplysninger kan være helt praktiske oplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse. Det kan også være mere personfølsomme oplysninger som for eksempel sundhedsoplysninger og fotos.

  Konsekvenserne af persondataforordningen kan synes både komplekse og besværlige. Men grundlæggende handler det naturligvis om, at vi skal have orden i den måde, hvorpå vi opsamler, behandler, arkiverer og deler personoplysninger om bl.a. forældre, elever og ansatte.

  Disse vejledninger kan findes på foreningens hjemmeside:

  Ansattes persondata

  Elever og forældres persondata

  Vejledning i EU´s persondataforordning