Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Konference om ordblindhed/dysleksi i januar 2019.

  12. december 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Meget er sket på ordblindeområdet de sidste år: Ordblindetesten, Ordblinderisikotesten og indførsel af retskrav på udredning af ordblindhed. Bliv klogere på det og meget mere til konferencen om ordblindhed.

  Der er sket meget på ordblindeområdet de sidste år: Ordblindetesten, Ordblinderisikotesten, indførsel af retskrav på udredning af ordblindhed og senest har Egmont Fonden udgivet rappporten:  ’Let vejen – til uddannelse for ordblinde børn og unge’. Under overskriften "socialt ansvar" har der også været et massivt fokus på, om de frie og private skoler sikre god undervisning og et trygt undervisningsmiljø for ordblinde elever. 

  Foreningen Danmarks Private Skoler – grundskoler & gymnasier inviterer medlemsskolerne til en spændende og inspirerende dag med fokus på ordblindhed d. 31. januar 2019, kl. 9.15-16.00.

  På konferencen er der lærerige og spændende oplæg, som er målrettet alle, der til dagligt har kontakt med ordblinde elever. En god hjælp til elever med ordblindhed sikres nemlig bedst gennem tidlig indsats og godt samarbejde mellem aktørerne om barnet.

  Så uanset om du er skoleleder/rektor, læsevejleder, lærer, pædagogisk personale, IT-personale eller noget helt andet, så kan du få gavn af at deltage i den her konference. Skolens arbejde med ordblinde elever kræver indsigt af alle.

  Trine Nobelius, ekspert i ordblindhed ved Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, kommer og holder oplæg om ordblindhed og Ordblindetesten mm. Mikkel Rugholm kommer og fortæller om sin skolegang i grundskolen og på gymnasiet, hvor ingen opdagede, at han var ordblind.

  Program:

  Kl. 9.15

  Ankomst og morgenmad

  Kl. 09.45

  Velkomst af Karsten Suhr, formand for Danmarks Private Skoler og Mogens Schmidt, formand for Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark

  Kl. 10.20

  Oplæg af Trine Nobelius, læringskonsulent i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Trine vil belyse ordblindhed, samt hvordan man afdækker ordblindhed med den nationale 
  tværgående ordblindetest 'Ordblindetesten'. Hun komme også rundt om de mange spørgsmål om Ordblindetesten, som hun møder i sit arbejde: testtidspunkt, antal ordblindetests, "den gule gruppe", retskrav på udredning af ordblindhed, supplerende testning

  Kl. 12.00

  Frokost

  Kl. 13.00

  Workshops

  1.      Ordblindelab. Tale-til-tekst og læseteknologi af Allan Madsen (45. min) samt 
  MV-NORDIC. Pakkeløsninger af CD-ord, opdatering af brugen af CD-ord mm. (45 min)

  Eller

  2.      Line Leth Jørgensen: Lærer, læsekonsulent og dysleksiblæksprutte. Rød, gul eller grøn – om gyldigheden af ordblindetestens resultat (2 timer m. pause).

  Kl. 15.00

  Oplæg af Mikkel Rugholm – mit liv som ordblind i grundskolen og gymnasiet uden at blive opdaget!

  Kl. 16.00

  Tak for i dag.

   

  Tid: Kl. 9.15-16.00, d. 31. januar 2019

  Sted: Ida Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København.

  Pris: 975 kr. inkl. morgenmad, frokost, oplæg og workshops.

  Tilmelding:  Senest mandag d. 29.  januar 2019.

   

  Ved tilmelding skal man vælge hvilken workshop, man ønsker at deltage i:

  1. Allan Madsen: Ordblindelab. Tale-til-tekst og læseteknologi (45. min) samt MV-NORDIC – Pakkeløsninger af CD-ord, opdatering af brugen af CD-ord mm. (45 min)

  eller

  2. Line Leth Jørgensen: Lærer, læsekonsulent og dysleksiblæksprutte.

  Rød, gul eller grøn – om gyldigheden af ordblindetestens resultat (2 timer m. pause).