Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Tilmelding er åben til Skolevalg 2021

  13. november 2020
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Skolevalg er et tre uger langt undervisningsforløb, der kulminerer med en autentisk afholdt valghandling for elever i 8., 9. og 10. klasse. Forløbet starter den 17. januar 2021 og valget afholdes den 4. februar. Tilmelding er åben, og der er frist for tilmelding d. 30. november.

  Statsministeren udskriver Skolevalget søndag d. 17. januar. Som opfølgning kører der på Skolevalg.dk et valgkampslignende undervisningsforløb tilrettelagt med udgangspunkt i Fælles Mål for samfundsfag og med mulighed for at arbejde tværfagligt med danskfaget.

  Forløbet er tilrettelagt, så det kan forberede eleverne til at deltage og tage medansvar i et samfund med frihed og folkestyre.

  Undervejs skal eleverne bl.a. udvælge mærkesager, lave et interview til et nyhedsindslag og deltage i paneldebatter med ungdomspolitikere.

  Op til valget får eleverne udleveret valgkort og stemmesedler, som de skal sætte deres kryds på i de opstillede stemmebokse. Landsresultatet afgøres på en stor tv-transmitteret valgaften på Christiansborg.

  Du kan læse mere på skolevalg.dk.

  Skolevalg arrangeres af Folketinget og Børne- og Undervisningsministeriet i samarbejde med DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

  Tilmelding til Skolevalg 2021 og booking af debat her