Frie skoler omfattet af nye regler om registrering af reelle ejere

9. november 2017
  • Senest d. 1. december 2017 skal skolerne registrere kredsen af de såkaldte reelle ejere, som for private skolers vedkommende vil sige bestyrelsens medlemmer.

Dette skyldes nye regler som beskrevet i en nylig udsendt vejledning fra Erhvervsstyrelsen.

Der har været usikkerhed om hvorvidt frie skoler er omfattet af de nye regler. Men netop vejledning fastslå at selvejende institutioner, fonde og lignende også er omfattet af reglerne. Private grundskoler, gymnasier, HF- og Studenterkurser er grundet deres selvejende konstruktion omfattet.

De reelle ejere ved skolerne vil være de til enhver tid siddende medlemmer af skolens bestyrelse. Oplysningerne skal derfor løbende opdateres ved ændring i bestyrelsens sammensætning.

Danmarks Private Skoler anbefaler, at skolen henvender sig til sin revisor hvis der er behov for hjælp med registreringen.

For spørgsmål i øvrigt kontakt sekretariatet på telefon 33307930

I kan læse mere om bestemmelserne samt vejledning til registrering her: