Oversigt: Digitale læremidler gratis til rådighed

17. marts 2020
  • En lang række digitale forlag m.fl. har tilbudt at stille deres produkter gratis til rådighed for skolerne, så lærere og elever kan tilgå dem under skolelukningen. Leverandørerne af digitale læremidler og læringsplatforme har udvidet support, så spørgsmål til mulige aftaler og indhold kan rettes til dem.

Bemærk, at listen ikke er en udtømmende liste over alle tilgængelige ressourcer. Listen er ikke udtryk for en anbefaling fra hverken Børne- og Undervisningsministeriet  eller Danmarks Private Skoler af navngivne læremidler.

For at få adgang til de digitale læremidler for nedenstående tjenester, skal I på skolen sikre jer, at I kan få adgang, og at der er oprettet en dataaftale. Ofte er det skoleadministrationen eller en it-vejleder, der har adgang til at gøre det. Tilslutningen foregår via tilslutningssystemet, som du finder her.

Skolen skal sikre sig, at der er indgået en databehandleraftale mellem skolen og udbyderen, inden der kan gives adgang til de digitale læremidler.

Læs mere om tilslutning her: Tilslutning.dk

Clio Online

Clio har åbnet op for adgang til deres forløb. Kontakt Clio, hvis skolen ikke allerede har en aftale med dem.

Gyldendal Uddannelse

Gyldendal har åbnet for adgang til deres forløb. Kontakt Gyldendal, hvis skolen ikke allerede har en aftale med dem.

Ordbogen.com

Ordbogen.com har åbnet for brugen af ordbogen.com for alle – også uden login

Grammatip.com

De skoler, der allerede har abonnement, får adgang til alle forløb. Skoler, som ikke er kunder i dag, kan få fri adgang til Grammatips forløb. Kontakt Grammatip for at få lavet den nødvendige databehandleraftale.

Matematikfessor

Matematikfessor stilles til rådighed for alle skoler.

Skoletube

Skoletube giver adgang til deres 22 online værktøjer også til skoler, der ikke har abonnement.

Skoledu.dk - matematik

Skoledu giver adgang til deres matematikforløb.

Alinea

Fri adgang til Alineas fagportaler, i-bøger, trændingsportaler mv. Kontakt Alinea for at få adgang.

www.mitcfu.dk

Innoflow

Online procesværktøj udviklet til at understøtte den problembaserede læring.

Dansk Skoleskak

‘Skoleskak LIVE matematikundervisning.

Minlæring

Didaktiseret læringssystem målrettet sprogfagene og dansk.

Apple Education Danmark

Alle kan kode: Kodning på alle niveauer som selvstudie, eller lærerstøttet.  Alle kan være kreative: formdle ideer gennem tegning, video, musik og fotografi.

Tankespil

Tegnekursus.dk er et online tegnekursus.

Labster

Virtuelle laboratorier inden for Biologi, Kemi og Fysik til udførsel af realistiske laboratorieeksperimenter.

Wizkids

Grammatikværktøj, læse- og skrivestøtte og matematikværktøj

Restudy

Videoundervisning dækker 23 fag.

FrontRead ApS

Træningsforløb, der træner læsehastighed og tekstfortåelse.

BookBites

BookBites tilbyder en læsekontrakt, hvor eleven kan logge sin læsning i papirbøger, og hvor læreren på distancen kan følge med i alle elevernes læsning.

Videoskole.dk

Platform med video-indhold til nogle af fagene i folkeskolen.

Materialeplatformen

Materialeplatformen indeholder beskrivelser af alle typer læringsmaterialer til den danske undervisningssektor, herunder også dagtilbuddene. Læringsressourcerne kan være betalingsmateriale såvel som gratis materiale.

Meebook

MinUddannelse

MoMo

EasyIQ

Musikfagsportalen - Spil smart

Adgang til musikvalgfaget på 7. og 8. klassetrin samt til mellemtrinnet

Go' Forlag

Åbner for alle digitale læremidler for skoler og uddannelsesinstitutioner. Kontakt Go' Forlag.

Skolen-online.dk

Online undervisningsforløb målrettet elever.

Minlæring.dk

Digitale læremidler i grammatik i sprogfagene i udskolingen og gymnasiet

Restudy.dk

Videoundervisning til fag i udskolingen.

makecode.com

Makecode.com er teknologiforståelse gennem kodning og kreativitetKod din micro:bit, Minecraft, Adafruit, Arcade eller LEGO EV 3.

Minecraft: Education Edition

Minecraft: Education Edition er gratis indtil sommerferien. Brug dit Office 365-login

Danes Worldwide

Stiller undervisningsfilm til rådighed. Filmene er produceret til online danskundervisning og går tæt på dansk kultur, historie og natur.

Forlaget Matematik ApS

Tilbyder gratis adgang til digitale materialer.

Forlaget Knoklepokle

Stiler følgende til rådighed: Biologiskolen.dk:  Biologi til udskolingen med tekst, video og opgaver.

Knoklepokle.dk: Matematik og fysik/kemi til udskolingen med tekst, video og opgaver.

Altinget

Altinget har lanceret et månedligt nyhedsbrev til lærere, der viser, hvordan lærere kan anvende Spektrums journalistik i deres undervisning. Det foregår her.

Alt stof på spektrum findes igennem hjemmesiden:https://spektrum.altinget.dk

DR Skole

På DR Skole finder du digitale undervisningsmaterialer til grundskolen - og tematiske pakker med digitale undervisningsmaterialer, som har baggrund i indhold og satsninger fra DR.

Alle materialer på DR Skole er gratis, men kræver Unilogin.

Forlaget Carlsen

Forlaget Carlsen sammen med en række af forlagets forfattere og illustratorer taget initiativ til en ny hjemmeside med gratis bøger til børn og unge i en særlig tid.

Seismo.dk

Seismo producerer nyheder og baggrundsartikler dagligt til anvendelse i undervisningen

LearnUp

Gratis adgang til 95 online kurser for lærere og skoleledere.