Start nyt gymnasium

• Det er et stort arbejde at starte et privat gymnasium og der er mange regler, tidsfrister og procedurer at holde rede på.

Rådgivning til skoler i opstartsfasen

Danmarks Private Skoler yder rådgivning til initiativtagerne til nye gymnasier og du er meget velkomme til at kontakt os hvis du har spørgsmål.

Danmarks Private Skoler er en skoleorganisation med 160 skoler - grundskoler og gymnasier. Vi varetager medlemsskolernes interesser overfor regering, folketing og andre statslige og kommunale myndigheder samt faglige organisationer.

Danmarks Private Skolers sekretariat giver professionel rådgivning i faglige, økonomiske, juridiske og pædagogiske anliggender for at hjælpe medlemsskolerne til at skabe optimale rammer for eleverne og deres forældre.

Gældende lovgivning for de private gymnasier og studenterkurser:

Lov om private gymnasier

Bekendtgørelse om tilskud til private gymnasier

Bekendtgørelse om vedtægter for private gymnasier

Optagelse i Danmarks Private Skoler

Skolen skal søge optagelse i Danmarks Private Skoler.

Skolen bliver først afkrævet kontingent, når skolen er opstartet.

Optagelse sker ved at sende et brev til Danmarks Private Skoler bestyrelse med en anmodning om optagelse underskrevet af bestyrelsesformanden eller initiativtagerne.

Brevet sendes til Danmarks Private Skoler, Ny Kongensgade 15 3. sal, 1472 København K, Att. Søren Lodahl.

Erik Juul Hansen

Chefkonsulent. Gymnasieområdet